Halloumi Burger
Halloumi burger: je sýrový, je aromatický, je vegetariánský – prostě ideální burger pro vaši příští grilovací party. Nakonec můžete mezi půlky housky vložit několik plátků grilované zeleniny – konkrétně cukety a lilku. Marinovaný a rafinovaný burger s cibulí, salátem a správnými omáčkami zaručeně vyrazí dech i milovníkům masa mezi vašimi hosty. Vyzkoušejte to!
Ingredience
Počet porcí
2 housky na hamburger | |
4 listy salátu | |
1/2 cibule | |
2porce medovo-hořčičné omáčky | |
2porce majonézy | |
20 g másla |
Na halloumi
400 g halloumi ideální jsou 2 kusy po 200 g | |
1/2svazku tymiánu | |
1 lžička medu | |
1 citron (v bio kvalitě) | |
3lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř dle chuti |
Na grilovanou zeleninu
1/2 cukety | |
1/2 lilku | |
1 stroužek česneku | |
1lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř dle chuti |
Pomůcky
gril Tento recept můžete připravit na jakémkoli typu grilu nebo na pánvi | |
kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
893
Kalorie
23 g
Sacharidy
68 g
Tuky
47 g
Bílkoviny
Postup
1.
Na halloumi
Halloumi nakrájejte na 2 stejně silné plátky. Tymián omyjte, osušte, otrhejte lístky ze stonků a nasekejte nahrubo. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte tymián, citronovou kůru a šťávu a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Halloumi marinujte nejméně jednu hodinu.
Označit jako dokončené
2.
Pro grilovanou zeleninu
Cuketu a lilek omyjte a nakrájejte podélně na velmi tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem a osolte a opepřete. Zeleninu marinujte nejméně 1 hodinu.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte gril
Rozehřejte gril na střední teplotu. Zeleninu a halloumi položte na gril. Zeleninu grilujte přibližně 1 minutu z každé strany a halloumi přibližně 3 minuty z každé strany.
Označit jako dokončené
4.
Na hamburger
Rozřežte housky na hamburgery, potřete je máslem a položte je řezem dolů na gril na přibližně 1 minutu, dokud nejsou zlatohnědé. Salát omyjte a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
5.
Obložení hamburgerů
Spodní polovinu housky potřete majonézou. Navrch dejte salát, cibuli, cuketu, lilek, halloumi, pak opět cuketu a lilek. Horní polovinu housky potřete medovo-hořčičnou omáčkou a položte na hamburger.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.