Grilování steaku z tuňáka je v podstatě rychlé a snadné. Ještě jste se neodvážili vyzkoušet grilované ryby? Pak vám ukážeme, jak je to jednoduché. Po grilování ozdobte steak vrstvou domácího bazalkového pesta. To mu dodává osobitý nádech. Steaky z tuňáka mají poměrně pevnou strukturu, a proto je lze na grilu snadno potřít trochou oleje (nezáleží na tom, na jakém grilu). Pokud chcete mít jistotu, můžete použít také grilovací desku. Nic se k němu zaručeně nepřilepí. Způsob přípravy je stejný jako například u T-bone steaku: nejprve ho ugrilujte a poté nechte dohotovit. Steak z tuňáka se klasicky konzumuje téměř syrový, ideální teplota jádra je 48 °C. Pokud dáváte přednost méně syrovému masu, níže v sekci Tipy pro vás máme další úrovně vaření. Mimochodem: steaky z tuňáka byste měli kupovat v tzv. sushi kvalitě. To znamená, že ryby lze jíst i syrové.