Asijské sušené hovězí maso

Asijské sušené hovězí maso: jiný pohled na americkou klasiku. Beef Jerky je sušené hovězí maso. Obvykle se jednoduše dochucuje solí. V tomto receptu však přidáte k libovému hovězímu filé ostrý a pikantní asijský nádech. Sušení v troubě umožňuje šetrnou přípravu masa a zachování všech živin. Ať už na cestách, nebo jako svačinka na gauči: pro všechny milovníky masa to bude jistě nový vrchol ve “sladké tašce”. Proč ho nezkusit hned dnes!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g hovězího masa (libového)
30 g citronové trávy
2 stroužky česneku
2lžíce hnědého cukru
1lžička práškového koření k dostání v Asia Market
1lžička kurkumy
1lžička chilli vloček
2lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Dehydrátor

Nutriční informace

172 Kalorie
2 g Sacharidy
6 g Tuky
26 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte maso

Hovězí maso opláchněte pod studenou vodou a osušte.te. V případě potřeby odstraňte stříbrnou kůži a tuk a rovnoměrně je nakrájejte na plátky silné přibližně 4 mm.
Označit jako dokončené
2.

Připravte marinádu

Citronovou trávu omyjte, česnek oloupejte a obojí nasekejte nahrubo. Smíchejte s cukrem, práškem Füng, kurkumou, chilli vločkami, olejem, solí a pepřem a maso v marinádě alespoň 2 hodiny chladněte.
Označit jako dokončené
3.

Sušení masa

Hovězí maso položte na rošt sušičky a sušte ho při teplotě 50 °C po dobu 5 hodin.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF