Jablečno-hruškový punč
Jablečno-hruškový punč bude ozdobou vašeho příštího zimního setkání se sousedy, přáteli a rodinou. Díky skořici, amarettu a jablku chutná tento vánoční nápoj opravdu sladce a zahřeje vás uvnitř i navenek. Alkoholický punč vypadá velmi dekorativně, když je ozdoben skořicovou tyčinkou. Tento recept skvěle doplňují čerstvé hrušky a jablka, která jsou navíc k nakousnutí. Tak co, máte chuť? Vyzkoušejte náš recept! A pokud chcete k punči podávat klasické svařené víno, máme pro vás ten správný recept!
Ingredience
Počet porcí
1 jablko | |
1 hruška | |
2lžičky citronové šťávy | |
500 ml čerstvé jablečné šťávy | |
400 ml bílého vína | |
100 ml amaretta | |
1balíček vanilkového cukru | |
1lžička mleté skořice | |
4 tyčinky skořice |
Nutriční informace
201
Kalorie
31 g
Sacharidy
1 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Jablka a hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Promíchejte s citrónovou šťávou.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte punč
Při nízké teplotě zahřívejte na mírném ohni přibližně 30 minut jablečnou šťávu, bílé víno, amaretto, skořici a vanilkový cukr. Punč se nesmí vařit.
Označit jako dokončené
3.
Vychutnávání punče
Kousky jablek a hrušek vložte do tepluvzdorné nádoby a přidejte teplý punč.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.