Těchto 5 receptů je snadné připravit i ze starších potravin

Objevili jste v lednici nebo ve spíži starší potraviny, které to mají již na první pohled spočítané? Nepanikařte, ještě nemusí jít do koše. Chutný oběd nebo večeři můžete vykouzlit i ze starších surovin. Přinášíme vám tipy na 5 typických jídel, která můžete pohodlně připravit ze starších surovin.

Vaječný chleva ala král jídel ze starších potravin

Klasický, se sýrem, hořčicí, česnekem, šunkou nebo třeba s Nutellou. Vaší fantazii se meze nekladou, chléb ve vajíčku můžete připravit opravdu různými způsoby. Důležité však je, že pro jeho základní verzi potřebujete pouze starý chléb, rozšlehané vejce a špetku soli. Náš tajný tip – pokud nemáte doma starší chléb, zkuste to s rohlíkem nebo starým knedlíkem. Chuť zůstane lahodná, pečivo bude mimořádně měkké a nadýchané.

Halušky s brynzou (a další)

Pokud se vám ve spíži povalují starší brambory, máte důvod k radosti. K obědu můžete vykouzlit jednoduché a chutné bramborové halušky. Stačí zpracovat nastrouhané brambory s polohrubou moukou, přidat trochu vody a vejce a dát vařit. Hotové halušky smíchejte s brynzou nebo zvolte variantu se sýrem, špenátovým pestem či dokonce se zelím.

Žemlovka

Dostali jste chuť na něco sladkého a zároveň jednoduchého? Vaše volba může padnout na klasickou žemlovku. Můžete použít staré rohlíky, vejce, mléko a cukr. Žemlovku můžete naplnit jablky nebo tvarohem, záleží na vaší chutě. V každém případě ji nezapomeňte dochutit správným kořením, aby byl zážitek z jídla dokonalý.

Houskový knedlík

Už vás nebaví tradiční přílohy jako rýže nebo brambory? Žádný problém, existuje i jiný způsob. Stačí housky nebo rohlíky z předchozího dne. Smíchejte je s vejcem, mlékem a solí, můžete přidat také petrželku, která dodá další chuť a barvu. Vhodně je dochuťte a podávejte novinku uvařenou ze starších potravin.

Smažená rýže se zeleninou a houbami

Zbyla vám rýže po předchozím obědě? Nevadí, zpracujte ji. Stačí přidat mraženou nebo předem uvařenou zeleninu nebo nakrájené houby, vše společně osmahnout, vhodně okořenit a během chvilky máte skvělou teplou večeři. Ani nepoznáte, že pochází ze starších potravin.

Více informací o  tom, jak se chovat zodpovědně k našemu životnímu prostředí , najdete na naší stránce  Buďte zodpovědnější, buďte více EKO.