Vyrobte si vlastní arašídové máslo

Výroba vlastního arašídového másla je opravdu jednoduchá. V podstatě rozmixujte ořechy na na lahodný krém: Žádné přídavné látky, žádný cukr, jen ořechy. Skvělé, že? A arašídové máslo je velmi všestranné. Ať už v müsli, v pomazánce, jako přísada do koláčového těsta,nebo jen tak na lžičku na občerstvení: Toto arašídové máslo vydrží až 6 týdnů, ale určitě ho spotřebujete mnohem dříve. Slibujeme!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
250 g arašídů
1špetka soli
2PL rostlinného oleje
Náčiní
výkonný mixér

Nutriční informace

1684 kalorie
28 g sacharidy
140 g tuky
65 g bílkoviny

Postup

1.

Pražte arašídy

Arašídy vložte na pánev bez přidání oeleje a pražte je na středním ohni asi 5 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu a lahodnou vůni.
Označit jako dokončené
2.

Připravte arašídové máslo

Ořechy vložte do výkonného mixéru a mixujte na maximální výkon asi 3–5 minut, dokud se z nich nestane tuhý krém. Přidejte olej a sůl a opět důkladně promíchejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Skladujte domácí arašídové máslo ve vzduchotěsné nádobě. V chladničce vydrží 4–6 týdnů.
Jedna porce odpovídá celé nádobě arašídového másla.
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
Štítky

Napsat komentář