Tvarohové knedlíčky z horkovzdušné fritézy

Tvarohové knedlíky z horkovzdušné fritézy jsou snadným a chutným dezertem. Zejména proto, že je podáváme s čerstvými plody a připravujeme je v naší horkovzdušné fritéze VitAir s napařovací vložkou. Praktická vložka zajišťuje šetrné a rovnoměrné napařování knedlíků. Opravdová lahůdka. Chcete si ji vyzkoušet? Pak využijte příslušenství fritézy a vyzkoušejte ji!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
350 g nízkotučného tvarohu
250 g toustového chleba
80 g cukru
1balíček vanilkového cukru
2 žloutky
1 vejce
200 g čerstvých bobulí dle vlastního výběru
1lžíce Grand Manier Nepovinné
Pomůcky
1 Horkovzdušná fritéza s parní vložkou
1 Kuchyňský robot Nepovinné

Nutriční informace

177 Kalorie
20 g Sacharidy
8 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava bobulí

Bobule omyjte, osušte a smíchejte se sýrem Grand Manier. Nechte stát.
Označit jako dokončené
2.

Příprava tvarohových knedlíků

Z toustového chleba odkrojte kůrku a chléb nakrájejte na kostičky. Máslo, vanilkový cukr a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Vmíchejte žloutek a vejce a poté vmíchejte tvaroh. Nakonec přidejte opečené kostky chleba a dobře promíchejte. Z těsta vytvarujte 12 stejně velkých kuliček.
Označit jako dokončené
3.

Tvarohové knedlíky připravujte v páře

Do fritézy VitAir nalijte vodu tak, aby bylo dno zakryté, položte grilovací rošt dnem vzhůru a na něj vložte parní vložku. Šest tvarohových knedlíků vložte do parního hrnce a vařte v páře při 100 °C po dobu 15 minut. Postup opakujte až po posledních 6 knedlíků. Tvarohové knedlíky podávejte s lesními plody.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá 4 tvarohovým knedlíkům.
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF