Růžový sirup

Růžový sirup svůdně voní, vypadá krásně díky své jemné růžové barvě a nyní pozvedne vaše nápoje a koktejly na zcela novou úroveň. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Pak ho můžete použít například do našeho růžového ginu sour. Spousta zábavy při zkoušení.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg cukru
250 ml vody
5 růžových až červených voňavých růží čerstvých, nestříkaných

Nutriční informace

400 Kalorie
100 g Sacharidy
0 g Tuky
0 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte růže

Růže protřepejte, odstraňte listy z poupat a krátce je opláchněte pod studenou vodou. Vložte do tepelně odolné a uzavíratelné nádoby.
Označit jako dokončené
2.

Připravte sirup

Cukr a vodu vařte dohromady, dokud není voda úplně čistá.
Označit jako dokončené
3.

Nechte sirup vyluhovat

Okvětní lístky růží zalijte cukrovou vodou a ihned přikryjte. Nechte louhovat na chladném a tmavém místě po dobu asi 2 dnů.
Označit jako dokončené
4.

Dokončení sirupu

Růžový sirup přecedíme a asi 3 minuty znovu přivedeme k varu. Skladujte ve vzduchotěsných lahvích.
Označit jako dokončené

Poznámky

Mimochodem, domácí sirup v ozdobné lahvi je vynikající dárek pro hostitelku nebo suvenýr!
Z receptu se získá přibližně 1 litr růžového sirupu, takže jedna porce odpovídá přibližně 100 ml sirupu.
 Uložit jako PDF