Popcorn z horkovzdušné fritézy
Popcorn je nezbytnou součástí každého filmového večera. Proto pro vás dnes máme jednoduchý recept na karamelizovaný popcorn z horkovzdušné fritézy. Potřebujete jen máslo, cukr a popcorn. Sladké není nic pro vás? Po vyjmutí z fritézy stačí vynechat cukr a popcorn osolit. Doufáme, že si příští filmový večer s partnerem, přáteli nebo rodinou užijete!
Ingredience
Počet porcí
100g kukuřičných pukanců | |
50g másla | |
30g cukru |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
421
kalorie
48 g
sacharidy
21 g
tuk
4 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte fritézu
Nastavte teplotu fritézy na 220 °C.
Označit jako dokončené
2.
Přidejte máslo
Máslo dejte na pánev a nechte ho rozpustit.
Označit jako dokončené
3.
Přidejte popcorn
Popcorn smíchejte s cukrem a přidejte do másla. Smažte 8 minut v horké fritéze.
Označit jako dokončené
4.
Užijte si popcorn
Po uplynutí času počkejte 1–2 minuty, než kukuřice přestane praskat. Vychutnejte si horký popcorn ihned!
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud máte popcorn raději slaný, po uvaření ho osolte.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.