Kedlubnovo-jablečný salát

Kedlubnovo-jablečný salát je vynikající alternativou klasického zeleného salátu. Jablko dodává receptu svěžest a skvěle ladí s vlašskými ořechy, rukolou a červenou cibulí. Vyzkoušejte tuto neobvyklou kombinaci a nechte se překvapit!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
1 kedlubna cca 300 g
1 jablko cca 150 g
10 g vlašských ořechů
1/2 červené cibule
50 g rukoly
Na dresink
2lžíce bílého vinného octa
2lžíce olivového oleje
2lžičky agávového sirupu
sůl a pepř podle chuti
Náčiní

Nutriční informace

287 Kalórie
24 g Sacharidy
18 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava salátu

Kedlubny oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a nastrouhejte na tenké plátky. Smíchejte se solí a nechte 10 minut stát.
Označit jako dokončené
2.

Příprava dresinku

Smíchejte všechny přísady. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.

Příprava přísad

Vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Jablko omyjte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na čtvrtky a také nastrouhejte na tenké plátky. Rukolu omyjte a osušte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na jemné pásky.
Označit jako dokončené
4.

Příprava salátu

Vše spolu smíchejte, ochuťte a nechte postát alespoň 30 minut v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.

Napsat komentář