Kedlubnovo-jablečný salát
Kedlubnovo-jablečný salát je vynikající alternativou klasického zeleného salátu. Jablko dodává receptu svěžest a skvěle ladí s vlašskými ořechy, rukolou a červenou cibulí. Vyzkoušejte tuto neobvyklou kombinaci a nechte se překvapit!
Ingredience
Počet porcí
1 kedlubna cca 300 g | |
1 jablko cca 150 g | |
10 g vlašských ořechů | |
1/2 červené cibule | |
50 g rukoly |
Na dresink
2lžíce bílého vinného octa | |
2lžíce olivového oleje | |
2lžičky agávového sirupu | |
sůl a pepř podle chuti |
Náčiní
Nutriční informace
287
Kalórie
24 g
Sacharidy
18 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava salátu
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a nastrouhejte na tenké plátky. Smíchejte se solí a nechte 10 minut stát.
Označit jako dokončené
2.
Příprava dresinku
Smíchejte všechny přísady. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.
Příprava přísad
Vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Jablko omyjte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na čtvrtky a také nastrouhejte na tenké plátky. Rukolu omyjte a osušte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na jemné pásky.
Označit jako dokončené
4.
Příprava salátu
Vše spolu smíchejte, ochuťte a nechte postát alespoň 30 minut v chladničce.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.