Kedlubnovo-jablečný salát
Kedlubnovo-jablečný salát je vynikající alternativou klasického zeleného salátu. Jablko dodává receptu svěžest a skvěle ladí s vlašskými ořechy, rukolou a červenou cibulí. Vyzkoušejte tuto neobvyklou kombinaci a nechte se překvapit!
Ingredience
Počet porcí
| 1 kedlubna cca 300 g | |
| 1 jablko cca 150 g | |
| 10 g vlašských ořechů | |
| 1/2 červené cibule | |
| 50 g rukoly | 
Na dresink
| 2lžíce bílého vinného octa | |
| 2lžíce olivového oleje | |
| 2lžičky agávového sirupu | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Náčiní
Nutriční informace
					287
											Kalórie
									
							
					24 g
											Sacharidy
									
							
					18 g
											Tuky
									
							
					5 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava salátu
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a nastrouhejte na tenké plátky. Smíchejte se solí a nechte 10 minut stát. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava dresinku
Smíchejte všechny přísady. Dochuťte solí a pepřem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Příprava přísad
Vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Jablko omyjte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na čtvrtky a také nastrouhejte na tenké plátky. Rukolu omyjte a osušte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na jemné pásky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Příprava salátu
Vše spolu smíchejte, ochuťte a nechte postát alespoň 30 minut v chladničce.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




