Grilovaný lilek

Grilování lilku je opravdu dobrý způsob, jak do grilování vnést závan čerstvého vzduchu. Správně připravená zelenina chutná neuvěřitelně dobře a na talíři vypadá skvěle jako příloha nebo hlavní aktér. Aby byly ještě chutnější, plátky lilku marinujeme a po grilování je polijeme veganskou jogurtovou omáčkou, semínky granátového jablka a vlašskými ořechy. Kombinace, kterou z hlavy jen tak nedostanete!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
2 lilky
50 g semínek granátového jablka
2porce veganské jogurtové omáčky
2PL olivového oleje
1PL citrónové šťávy
1 stroužek česneku
1PL soli
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Gril Tento recept můžete připravit na jakémkoli typu grilu

Nutriční informace

272 Kalorie
18 g Sacharidy
15 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Lilek nechte okapat

Lilek omyjte a nakrájejte na plátky silné přibližně 1,5 cm. Smíchejte je se solí a nechte 15 minut okapat.
Označit jako dokončené
2.

Připravte marinádu

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.
Označit jako dokončené
3.

Lilek marinujte

Lilek opláchněte a osušte. Smíchejte je s marinádou a nechte je v chladničce alespoň 1 hodinu odležet.
Označit jako dokončené
4.

Předehřejte gril

Gril předehřejte na střední přímý žár.
Označit jako dokončené
5.

Lilek ogrilujte

Plátky lilku grilujte asi 3 minuty z každé strany. V polovině pečení otočte o 45-90 °C, abyste dosáhli pěkného grilovacího vzoru.
Označit jako dokončené
6.

Podávejte

Grilované plátky lilku ozdobte veganskou jogurtovou omáčkou, semínky granátového jablka a jádry vlašských ořechů.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.

Napsat komentář