Dýňový chléb

Dýňový chléb je na podzim vždy vynikající. Křupavá dýňová semínka a ovocné dýňové pyré dělají z tohoto chleba něco výjimečného. Náš dýňový chléb, jehož pečení trvá něco málo přes hodinu, je rychlý, krásně vykyne a určitě udělá velký dojem. Ať už k snídani, večeři nebo jako příloha k lahodné dýňové polévce, tuto pochoutku si nesmíte nechat ujít!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
400 g dýňového pyré
500 g mouky
20 g čerstvého droždí
50 g cukru
50 ml mléka
40 g másla
5 lžic olivového oleje
60 g dýňových semínek
1lžička skořice
10 g čerstvého zázvoru volitelně
Pomůcky
Forma na bochník nebo pružinová forma
kuchyňský robot volitelně

Nutriční informace

292 Kalorie
39 g Sacharidy
12 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Droždí rozpusťte ve vlažném mléce s 1 lžící cukru. Přikryjte a nechte několik minut kynout.
Označit jako dokončené
2.

Hnětení těsta

Do dýňového pyré přidejte podle chuti skořici a zázvor. Z mouky, droždí, cukru, másla, oleje a soli uhněťte hladké těsto (můžete to udělat v kuchyňském robotu nebo ručně). Nechte 30 minut kynout při pokojové teplotě.
Označit jako dokončené
3.

Vytvarujte chléb

Do těsta vmíchejte polovinu dýňových semínek. Vložte do vymazané formy a nechte 30 minut kynout.
Označit jako dokončené
4.

Předehřátí trouby

Troubu předehřejte na 180 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
5.

Pečení chleba

Chléb pečte přibližně 35 minut. Pokud chcete, v polovině pečení nařízněte povrch ostrým nožem, abyste vytvořili krásný vzor.
Označit jako dokončené

Poznámky

Máte rádi ořechy? Do těsta vmíchejte vlašské nebo lískové ořechy, které dodají chlebu nový nádech!
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.

Napsat komentář