Brokolicovo-špenátová polévka

Brokolicovo-špenátová polévka je jednou z našich polévek, když se venku ochladí. A nejen proto, že je tento výtvor neuvěřitelně krémový. Ne, navíc posiluje náš imunitní systém, dodává spoustu energie a díky hlavním zeleným složkám je opravdovým hitem i po stránce barevné. Kromě klasik, jako je rajčatová polévka, bramborová polévka a spol., tato zelená polévková kreace rozhodně dokáže držet krok!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g čerstvého špenátu
1 brokolice
150 ml zeleninový vývar
200 g Crème fraîche
2 cibule
1PL oleje
1špetka muškátový oříšek
Sůl a pepř pro chuť
Pomůcky
Tyčový mixér nebo mixér

Nutriční informace

449 kalorie
14 g sacharidy
37 g tuk
10 g bílkoviny

Postup

1.

Předpríprava

Brokolici omyjte a nakrájejte ji na malé růžičky. Špenát rovněž omyjte a cibuli nakrájejte nadrobno. Jeden tip: když brokolici a špenát krátce blanšírujete, získáte zářivé barvy - ještě krásnější než syrové! Poté je krátce zchlaďte ve vodní lázni s kostkami ledu.
Označit jako dokončené
2.

Osmahneme cibuli

Zahřejte pánev s rostlinným olejem a nechte cibuli 4 minuty zesklovitět.
Označit jako dokončené
3.

Uvařte polévku

Přidáme brokolici a špenát, dusíme asi 1 minutu, zalijeme zeleninovým vývarem. Vařte asi 30 minut.
Označit jako dokončené
4.

Mixujeme polévku

Sundejte z plotny a rozmixujte v mixéru nebo ponorným mixérem, dokud nezískáte krémovou polévku. Vmíchejte crème fraîche a znovu přiveďte k varu.
Označit jako dokončené
5.

Vylepšujte

Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a vychutnejte si horké.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výborně se k ní hodí lahodná bageta. Možná domácí?
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF