Velikonoční chléb

Velikonoční chléb se sultánkami: Sladký a nadýchaný kvasový chléb, který je jako stvořený pro velikonoční snídani nebo prodloužený velikonoční oběd. Tento recept můžete lehce upéct v chlebovém stroji. Kromě toho vám poskytneme návod, jak ho připravit nejlepší i bez stroje na na chléb. Stačí, když do pekárny vložíte všechny přísady a nastavíte program. Na ruční pečení jsou k dispozici podrobnější pokyny. Vyzkoušejte to! Tip: Jedna porce odpovídá přibližně jednomu krajíci chleba, přičemž se předpokládá, že z chleba je přibližně 12 krajíců.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
540 g mouky
200 g cukru
1 balíček sušeného droždí
80 g másla
1ČL soli
2ČL vanilkového extraktu
1/2 pomeranče
1/2 citrónu
100 g sultánek
3 vejce
200 ml mléka
Pomůcky
1 Výrobník chleba volitelné
1 kuchyňský robot volitelné
1 Forma na bochník nebo forma na dort

Nutriční informace

332 kalorie
55 g sacharidy
9 g tuk
7 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Nastrouhejte kůru z pomeranče a citrónu. Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Označit jako dokončené
2.

Připravte těsto

Všechny přísady na těsto smíchejte ručně nebo pomocí kuchyňského robotu (hák na těsto) dohladka. Vytvarujte kouli, přikryjte ji a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Označit jako dokončené
3.

Vytvarujte těsto do požadovaného tvaru

Těsto opět dobře vymícháme, vložíme do požadované formy a necháme opět kynout přibližně 1 hodinu.
Označit jako dokončené
4.

Zahřejte troubu

Troubu zahřejeme na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
5.

Upečte chléb

Vyšlehejte žloutek s mlékem a opatrně s ním potřete celé těsto. Chléb pečte přibližně 45 minut, zkuste špejlí.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF