Veganská česneková omáčka

Veganská česneková omáčka je rychlá na přípravu, velmi chutná a opravdu univerzální: na wrap, na příští grilování nebo jednoduše na namáčení zeleninových chipsů – tato omáčka bude mít ve vašem jídelníčku pevné místo. Díky sójovému jogurtu dip neobsahuje žádné živočišné produkty, a přesto chuťově nezaostává za jinými dipy. Chcete omáčku použít hned? Pak doporučujeme náš veganský falafelový wrap!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g sójového jogurtu
2 stroužky česneku
1 limetka
1ČL mořské soli
1ČL cukru
pepř pro chuť
Pomocníci
kuchyňské strouhadlo

Nutriční informace

38 kalorie
4 g sacharidy
1 g tuky
2 g bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z limetky nastrouhejte kůru a z jedné poloviny vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.

Příprava česnekové omáčky

Smíchejte sójový jogurt, česnek, cukr, sůl, šťávu a kůru z limetky. Omáčku dochuťte černým pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF