Tvarohové knedlíčky z horkovzdušné fritézy
Tvarohové knedlíky z horkovzdušné fritézy jsou snadným a chutným dezertem. Zejména proto, že je podáváme s čerstvými plody a připravujeme je v naší horkovzdušné fritéze VitAir s napařovací vložkou. Praktická vložka zajišťuje šetrné a rovnoměrné napařování knedlíků. Opravdová lahůdka. Chcete si ji vyzkoušet? Pak využijte příslušenství fritézy a vyzkoušejte ji!
Ingredience
Počet porcí
350 g nízkotučného tvarohu | |
250 g toustového chleba | |
80 g cukru | |
1balíček vanilkového cukru | |
2 žloutky | |
1 vejce | |
200 g čerstvých bobulí dle vlastního výběru | |
1lžíce Grand Manier Nepovinné |
Pomůcky
1 Horkovzdušná fritéza s parní vložkou | |
1 Kuchyňský robot Nepovinné |
Nutriční informace
177
Kalorie
20 g
Sacharidy
8 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava bobulí
Bobule omyjte, osušte a smíchejte se sýrem Grand Manier. Nechte stát.
Označit jako dokončené
2.
Příprava tvarohových knedlíků
Z toustového chleba odkrojte kůrku a chléb nakrájejte na kostičky. Máslo, vanilkový cukr a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Vmíchejte žloutek a vejce a poté vmíchejte tvaroh. Nakonec přidejte opečené kostky chleba a dobře promíchejte. Z těsta vytvarujte 12 stejně velkých kuliček.
Označit jako dokončené
3.
Tvarohové knedlíky připravujte v páře
Do fritézy VitAir nalijte vodu tak, aby bylo dno zakryté, položte grilovací rošt dnem vzhůru a na něj vložte parní vložku. Šest tvarohových knedlíků vložte do parního hrnce a vařte v páře při 100 °C po dobu 15 minut. Postup opakujte až po posledních 6 knedlíků. Tvarohové knedlíky podávejte s lesními plody.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá 4 tvarohovým knedlíkům.
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.