Švestkový koláč s drobenkou
Švestkový koláč s drobenkou nikdy nevyndávejte z formy. Vždy ji podávejte rovnou tak, jak jste ji upekli. Je to pochoutka, které není nikdy dost. Pokud se tedy rozhodnete část dortu odložit, určitě vám bude chybět. Proto ho nepečte ani v malém množství. Nakupujte švestky po kilech a všechny je zpracujte. Tuto klasiku jsme trochu vylepšili přidáním mletých mandlí do drobenky. Oříšková chuť se k této podzimní klasice skvěle hodí!
Ingredience
Počet porcí
1 kg švestek | |
250 g másla | |
200 g cukru | |
1 balíček vanilkového cukru | |
5 vajec | |
360 g mouky | |
3lžičky prášku do pečiva | |
1špetka soli |
Na drobenku
200 g cukru | |
250 g mouky | |
100 g mletých mandlí | |
200 g másla | |
2lžičky skořice |
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně | |
nebo ruční mixér |
Nutriční informace
426
Kalorie
48 g
Sacharidy
23 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava švestek
Švestky omyjte, odstraňte z nich pecky a rozčtvrťte je.
Označit jako dokončené
2.
Vymíchejte těsto
Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Všechny ingredience na těsto rozmixujte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem dohladka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozložte švestky.
Označit jako dokončené
3.
Připravte troubu
Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Drobenka
Všechny ingredience na drobenku smíchejte rukou a směs rozprostřete na švestky. Pečte asi 40 minut.
Označit jako dokončené