Sušenkové těsto

Sušenkové těsto je recept, který potřebujeme stále znovu a znovu. Většinou během adventu, ale někdy také o Velikonocích. Narozeniny nebo jiné krásné příležitosti. Nezáleží na tom, jaký tvar sušenek chcete mít – základní recept na jednoduché sušenkové těsto je vždy stejný. Protože naše vykrajovátka na sušenky pečeme raději podle zásady 1-2-3. To znamená 1 díl cukru, 2 díly másla a 3 díly mouky. Bez ohledu na to, kolik těsta chcete vyrobit, toto pravidlo platí vždy. Otevřete si tedy vánoční pekárnu a začněte hned s těstem na cukroví. Mimochodem, stejný recept používáme i na naše super roztomilé velikonoční zajíčky. Pro případ, že byste si to chtěli zapamatovat na Velikonoce.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
300 g mouky typu 405
200 g másla
100 g cukru
1 vejce
1špetka soli
Pomůcky
Váleček
Vykrajovátko na sušenky podle vlastního výběru

Nutriční informace

99 Kalorie
11 g Sacharidy
6 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Príprava cesta

Smíchejte připravený cukr a studené máslo. Přidejte vejce a mouku a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do chladu.
Označit jako dokončené
2.

Předehřáté trouby

Předehřejte troubu na 175 °C na horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Pečení sušenek

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 1,5 cm a vykrajujte sušenky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem s malými rozestupy. Sušenky pečte 10 minut. Po vychladnutí je můžete libovolně ozdobit.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Z jednoho těsta připravte přibližně 30 sušenek. Samozřejmě v závislosti na velikosti.
 Uložit jako PDF