Špenátová polévka s gorgonzolou

Špenátová polévka s gorgonzolou? Ano, tato kombinace je úžasná nejen jako omáčka ke gnocchi nebo těstovinám, ale také jako samostatná polévka. Pokud máte rádi poměrně výraznou chuť gorgonzoly, je to ta pravá polévka pro vás. Jako základ uvaříme polévku z brambor a pórku a obohatíme ji o gorgonzolu a baby špenát. Dostali jste hlad? Vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 pórek
300 g brambor
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany
200 g mladého špenátu
60 g gorgonzoly
40 g vlašských ořechů
1lžíce másla
1 bio citron
sůl a koření podle chuti
Pomůcky
GrandPrix volitelně
nebo tyčkový mixér

Nutriční informace

373 Kalorie
21 g Sacharidy
27 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Pórek omyjte a nakrájejte na větší kousky. Brambory a česnek oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Vlašské ořechy opečte na pánvi bez přidání tuku na středním plameni. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Špenát omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Příprava polévky

Máslo, pórek, česnek a brambory vložte do hrnce GrandPrix a restujte 2 minuty při rychlosti 2 na100 °C. Polévku můžete také uvařit v hrnci. Přidejte vývar a smetanu a vařte polévku při teplotě 90 °C po dobu 20 minut, dokud nejsou brambory uvařené.
Označit jako dokončené
3.

Polévku rozmixujte na pyré

Přidejte 3/4 špenátu, gorgonzolu, citronovou šťávu a kůru a vlašské ořechy do GrandPrixu a polévku 1 minutu při rychlosti 10 jemně promixujte na pyré Osolte a opepřete a podávejte se zbylým špenátem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF