Špenátová polévka s gorgonzolou
Špenátová polévka s gorgonzolou? Ano, tato kombinace je úžasná nejen jako omáčka ke gnocchi nebo těstovinám, ale také jako samostatná polévka. Pokud máte rádi poměrně výraznou chuť gorgonzoly, je to ta pravá polévka pro vás. Jako základ uvaříme polévku z brambor a pórku a obohatíme ji o gorgonzolu a baby špenát. Dostali jste hlad? Vyzkoušejte náš recept!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
1 pórek | |
300 g brambor | |
2 stroužky česneku | |
600 ml zeleninového vývaru | |
150 ml smetany | |
200 g mladého špenátu | |
60 g gorgonzoly | |
40 g vlašských ořechů | |
1lžíce másla | |
1 bio citron | |
sůl a koření podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix volitelně | |
nebo tyčkový mixér |
Nutriční informace
373
Kalorie
21 g
Sacharidy
27 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Pórek omyjte a nakrájejte na větší kousky. Brambory a česnek oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Vlašské ořechy opečte na pánvi bez přidání tuku na středním plameni. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Špenát omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Příprava polévky
Máslo, pórek, česnek a brambory vložte do hrnce GrandPrix a restujte 2 minuty při rychlosti 2 na100 °C. Polévku můžete také uvařit v hrnci. Přidejte vývar a smetanu a vařte polévku při teplotě 90 °C po dobu 20 minut, dokud nejsou brambory uvařené.
Označit jako dokončené
3.
Polévku rozmixujte na pyré
Přidejte 3/4 špenátu, gorgonzolu, citronovou šťávu a kůru a vlašské ořechy do GrandPrixu a polévku 1 minutu při rychlosti 10 jemně promixujte na pyré Osolte a opepřete a podávejte se zbylým špenátem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.