Špaldové skořicové hvězdičky
Špaldové skořicové hvězdičky chutnají téměř jako originál a během vánočního období vám ušetří nějaké kalorie. Ti, kteří si chtějí udržet linii i během chladného a svátečního období, by se rozhodně měli podívat na tyto celozrnné skořicové hvězdy. Nahrazením klasické mouky za špaldovou budou tvé pochoutky výživnější. Vyzkoušejte je právě teď! Těsto vystačí asi na 30 skořicových hvězdiček. Nestačí Vám to? Upečte tedy dvojnásobné množství!
Ingredience
Počet porcí
200 g špaldové mouky | |
100 g margarínu | |
50 g třtinového cukru | |
50 g mletých mandlí | |
3lžíce mléka | |
1 vejce | |
1lžička prášku do pečiva | |
1lžička skořice | |
1špetka soli |
Pomůcky
kuchyňský robot nebo ruční mixér volitelně | |
zdobicí sáček s hvězdicovou tryskou |
Nutriční informace
66
Kalorie
7 g
Sacharidy
4 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Smíchejte suché ingredience
Smíchejte mouku, třtinový cukr, mandle, prášek do pečiva a skořici. Pokud používáte kuchyňský robot, vezměte si na hnětení těsta hnětací hák. Vše můžete uhnětet i ručně.
Označit jako dokončené
2.
Hnětení těsta
Přidejte margarín, vejce a mléko a místě těsto, dokud není homogenní a pevné.
Označit jako dokončené
3.
Nechte odpočívat
Těsto přikryjte a nechte ho 60 minut odpočívat v chladničce.
Označit jako dokončené
4.
Rozehřátí trouby
Troubu předehřejte na 180 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
5.
Vykrajování hvězdiček
Těsto rovnoměrně rozválejte na pomoučněné ploše na tloušťku 1-2 cm. Vykrajujte hvězdičky a ukládejte je na plech s pečícím papírem.
Označit jako dokončené
6.
Pečení skořicových hvězdiček
Skořicové hvězdičky pečte 12 – 15 minut. Když je vyndáte z trouby, měly by být ještě trochu měkké. Podle chuti ozdobte moučkovým cukrem nebo cukrovou polevou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Jedna hvězdička je jedna porce.