Salát s lahůdkovým salámem Lyoner

Salát s lyonským lahůdkovým salámem je bavorská klasika, která skvěle chutná jako svačina, na pivních slavnostech na zahradě, ale i k obědu nebo večeři. Tento chutný a vydatný salát se hodí pro každou příležitost. Také proto, že je velmi jednoduchý na přípravu. Klasický salámový salát se připravuje z Lyonského lahůdkového salámu. Přidejte cibuli, okurky a lahodný dresink. Pro odlehčení přidejte několik ředkviček a petrželku. Podávejte jako přílohu nebo s preclíkem či krajícem chleba. Dobrou chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g lahůdkového salámu Lyoner
1/2 cibule
150 g okurek
1svazek pažitky
4lžíce bílého vinného octa
4lžíce rostlinného oleje
1polévková lžíce sladké hořčice
1lžíce cukru
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Kuchyňský robot / Kuchyňský robot se sekáčkem volitelně

Nutriční informace

420 Kalorie
8 g Sacharidy
37 g Tuky
14 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Lyoner oloupejte a nakrájejte na tenké proužky nebo plátky či kostičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Okurky nakrájejte podélně na plátky. Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte salátů

Všechny ingredience důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Před podáváním nechte alespoň hodinu stát v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Salát připravte podle své chuti. Mnoho lidí má rádo v salátu trochu sýra. Co takhle trochu goudy?
Salát můžete také okořenit netradičním olejem nebo octem.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF