Salát s lahůdkovým salámem Lyoner
Salát s lyonským lahůdkovým salámem je bavorská klasika, která skvěle chutná jako svačina, na pivních slavnostech na zahradě, ale i k obědu nebo večeři. Tento chutný a vydatný salát se hodí pro každou příležitost. Také proto, že je velmi jednoduchý na přípravu. Klasický salámový salát se připravuje z Lyonského lahůdkového salámu. Přidejte cibuli, okurky a lahodný dresink. Pro odlehčení přidejte několik ředkviček a petrželku. Podávejte jako přílohu nebo s preclíkem či krajícem chleba. Dobrou chuť!
Ingredience
Počet porcí
400 g lahůdkového salámu Lyoner | |
1/2 cibule | |
150 g okurek | |
1svazek pažitky | |
4lžíce bílého vinného octa | |
4lžíce rostlinného oleje | |
1polévková lžíce sladké hořčice | |
1lžíce cukru | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Kuchyňský robot / Kuchyňský robot se sekáčkem volitelně |
Nutriční informace
420
Kalorie
8 g
Sacharidy
37 g
Tuky
14 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Lyoner oloupejte a nakrájejte na tenké proužky nebo plátky či kostičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Okurky nakrájejte podélně na plátky. Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte salátů
Všechny ingredience důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Před podáváním nechte alespoň hodinu stát v chladničce.
Označit jako dokončené
Poznámky
Salát připravte podle své chuti. Mnoho lidí má rádo v salátu trochu sýra. Co takhle trochu goudy?
Salát můžete také okořenit netradičním olejem nebo octem.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.