Frittata z horkovzdušné fritézy

Frittata z horkovzdušné fritézy je naším novým hrdinou v této kategorii: rychlá a snadná snídaně bez větší námahy. Můžete ji připravit opravdu rychle. Stačí vyložit pánev horkovzdušné fritézy pečicím papírem, vložit všechny ingredience a smažit – hotovo! Naše frittata se připravuje se sýrem feta, jarní cibulkou, paprikou a rajčaty. V rychlé snídani si však mohou najít místo i téměř všechny ostatní druhy zeleniny, sýrů nebo bylinek. Nebo svačinka. Mimochodem: frittatu z fritézy Airfryer můžete připravit a vychutnat si ji studenou nebo ji později ohřát! Praktické, že?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
6 vajec
1/2 papriky
8 koktejlových rajčat
1 jarní cibulka
50 g sýra feta
1/4svazku petrželky
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

148 Kalorie
4 g Sacharidy
10 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Papriky omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibulku omyjte a nakrájejte na plátky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Příprava frittaty

Vyložte pánev pečicím papírem. Rozklepněte do něj vejce. Navrch rozložte papriky, rajčata, jarní cibulku a petrželku. Osolte a opepřete a lehce promíchejte vidličkou. Fetu rozdrobte navrch.
Označit jako dokončené
3.

Smažení frittaty

Zavřete fritézu a smažte při 200 °C asi 20 minut, dokud vejce nezískají pevnou konzistenci a frittata nezíská zlatavou barvu.
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF