Salát Kritharaki

Salát Kritharaki se skvěle hodí ke grilování nebo i ke zlepšení dne. Kritharaki jsou řecké těstoviny, které se podobají větším zrnům rýže. Říká se mu také orzo nebo risoni. Chutné těstoviny jsou dokonale zkombinované s čerstvými surovinami, jako jsou rajčata, cibule a okurka. Tento salát ochucený trochou citronu, olivového oleje, soli a pepře bude jistě ozdobou vašeho příštího rautu. Proč ho nezkusit hned dnes!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g nudlí kritharaki
1/2 okurky
200 g koktejlových rajčat
150 g sýra feta
100 g černých oliv bez pecky
1/2 červené cibule
1/2svazku petrželky
2lžíce olivového oleje
1lžíce citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

207 Kalorie
26 g Sacharidy
7 g Tuky
8 g Bílkoviny

Postup

1.

Uvařte těstoviny

Uvařte těstoviny Krtharaki podle návodu na obalu, slijte je a smíchejte s 1 lžící olivového oleje. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Příprava ingrediencí

Okurky, rajčata a petrželovou nať omyjte. Nakrájejte na malé kousky. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji. Olivy nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
3.

Naaranžování salátu

Všechny ingredience smíchejte dohromady. Dochuťte olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jako alternativa k základnímu dresinku se k tomuto salátu skvěle hodí také jogurtový dresink!
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF