Růžový sirup
Růžový sirup svůdně voní, vypadá krásně díky své jemné růžové barvě a nyní pozvedne vaše nápoje a koktejly na zcela novou úroveň. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Pak ho můžete použít například do našeho růžového ginu sour. Spousta zábavy při zkoušení.
Ingredience
Počet porcí
1 kg cukru | |
250 ml vody | |
5 růžových až červených voňavých růží čerstvých, nestříkaných |
Nutriční informace
400
Kalorie
100 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte růže
Růže protřepejte, odstraňte listy z poupat a krátce je opláchněte pod studenou vodou. Vložte do tepelně odolné a uzavíratelné nádoby.
Označit jako dokončené
2.
Připravte sirup
Cukr a vodu vařte dohromady, dokud není voda úplně čistá.
Označit jako dokončené
3.
Nechte sirup vyluhovat
Okvětní lístky růží zalijte cukrovou vodou a ihned přikryjte. Nechte louhovat na chladném a tmavém místě po dobu asi 2 dnů.
Označit jako dokončené
4.
Dokončení sirupu
Růžový sirup přecedíme a asi 3 minuty znovu přivedeme k varu. Skladujte ve vzduchotěsných lahvích.
Označit jako dokončené
Poznámky
Mimochodem, domácí sirup v ozdobné lahvi je vynikající dárek pro hostitelku nebo suvenýr!
Z receptu se získá přibližně 1 litr růžového sirupu, takže jedna porce odpovídá přibližně 100 ml sirupu.