Řecký salát
super snadné
Řecký salát se smetanovým sýrem feta, olivami a cibulí. Tato kombinace je skutečnou klasikou mezi saláty. Neměli byste ji podceňovat! Proto jsme pro vás připravili tento rychlý a snadný recept s naší stejně snadnou zálivkou. Zabalte si ho do práce, dejte si ho jen tak na svačinu nebo ho použijte jako předkrm či přílohu k večeři s řeckou tematikou. Hned víme, která písnička bude hrát jako první. Můžeme jen dodat: řecké víno…
Ingredience
Počet porcí
1hlávka salátu Lollo Bianco nebo jiného listového salátu | |
200 g koktejlových rajčat | |
200 g černých oliv bez pecky | |
1 červená cibule | |
200 g sýra feta | |
1/2 okurky | |
1 citron | |
2lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
389
Kalorie
7 g
Sacharidy
35 g
Tuky
11 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rajčata, okurky a salát omyjte. Oloupejte cibuli a osušte olivy. Salát nakrájejte na kousky. Okurku rozkrojte podélně na polovinu a poté na tenké plátky. Rajčata rozkrojte na polovinu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si dresink
Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.
Salát naservíruje
Všechny ingredience vložte do salátové mísy. Zalijte dresinkem a ochutnejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.