Řecký salát

Řecký salát se smetanovým sýrem feta, olivami a cibulí. Tato kombinace je skutečnou klasikou mezi saláty. Neměli byste ji podceňovat! Proto jsme pro vás připravili tento rychlý a snadný recept s naší stejně snadnou zálivkou. Zabalte si ho do práce, dejte si ho jen tak na svačinu nebo ho použijte jako předkrm či přílohu k večeři s řeckou tematikou. Hned víme, která písnička bude hrát jako první. Můžeme jen dodat: řecké víno…

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1hlávka salátu Lollo Bianco nebo jiného listového salátu
200 g koktejlových rajčat
200 g černých oliv bez pecky
1 červená cibule
200 g sýra feta
1/2 okurky
1 citron
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

389 Kalorie
7 g Sacharidy
35 g Tuky
11 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rajčata, okurky a salát omyjte. Oloupejte cibuli a osušte olivy. Salát nakrájejte na kousky. Okurku rozkrojte podélně na polovinu a poté na tenké plátky. Rajčata rozkrojte na polovinu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si dresink

Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.

Salát naservíruje

Všechny ingredience vložte do salátové mísy. Zalijte dresinkem a ochutnejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF