Bramborová kari polévka

Bramborová kari polévka je pro nás vydatným a trochu jiným potěšením. Ať už máte rádi bramborovou polévku jako guláš nebo jako obyčejnou krémovou polévku, tato variace jí dodá nový rozměr. O intenzivní chuť orientu se postará kari a zázvor. Díky kokosovému mléku je nevýslovně krémová a opravdu chutná. Další výhoda: polévka je velmi rychle hotová. Pokud máte náš kuchyňský robot GrandPrix, je to ještě snazší!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g brambor voskových
250 ml Zeleninového vývaru
200 ml Kokosového mléka
2 cibule
1 stroužek česneku
20 g čerstvého zázvoru
3lžíce kari
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
GrandPrix nepovinné
nebo ponorný mixér

Nutriční informace

284 Kalorie
32 g Sacharidy
13 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli, česnek a zázvor. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
Označit jako dokončené
2.

Vaření zeleniny

Do hrnce GrandPrix vložte brambory, česnek, cibuli, zázvor a zeleninový vývar. Nastavte teplotu 100 °C a míchejte rychlostí 2. Když polévka začne vřít, snižte teplotu na 60 °C a vařte, dokud nejsou brambory hotové. Případně vše uvařte v hrnci.
Označit jako dokončené
3.

Polévkové pyré

Přidejte do polévky kari a mixujte v přístroji GrandPrix při rychlosti 10 asi 30 sekund, aby vzniklo pyré. Případně můžete pyré rozmixovat ručním mixérem v hrnci.
Označit jako dokončené
4.

Dochucení polévky

Přidejte kokosové mléko, sůl a pepř. Polévku mixujte 1 minutu při rychlosti 5. Polévku můžete také rozmixovat v hrnci. Podle chuti dochuťte a ihned si pochutnejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF