Raclette Mac and Cheese

Raclette Mac and Cheese bude novým vrcholem vaší raclette. Tento pokrm tradičně pochází z Ameriky a obsahuje přesně to, co název napovídá: makaróny se sýrem. Spousta sýra. Celý tento pokrm zapečený na raclette pánvi (pokud chcete, můžete na něj položit plátek raclette sýra) je zárukou šťastných úsměvů u raclette grilu. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a ukažte svým hostům, co všechno na pánvi dokážete!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
120 g makarónů
100 ml smetany
50 g goudy středně zralé
40 g čedaru
1 stroužek česneku nepovinně
1ČL sladké papriky
2ČL panko nepovinně
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
struhadlo
Raclette s pánvičkami

Nutriční informace

211 Kalorie
14 g Sacharidy
13 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Vaření těstovin

Uvařte makaróny podle návodu na obalu.
Označit jako dokončené
2.

Připravte omáčku ze smetanového sýra

Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek. Nastrouhejte sýr. Zahřejte smetanu s česnekem a paprikou, ale nenechte ji vařit. Přidejte sýr a za stálého míchání ho nechte rozpustit, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochuťte solí a pepřem. Makaróny dobře promíchejte s omáčkou.
Označit jako dokončené
3.

Příprava pánví

Rozdělte těstoviny se sýrem do pánví. Posypte je trochou panko (dodá pokrmu křupavost) a navrch položte plátek sýra raclette. Pečte na raclette grilu přibližně 7 minut, dokud sýr nezhnědne.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá jedné pánvičce.
Mac and Cheese lze připravit velmi rychle. Před příchodem hostů jednoduše proveďte kroky 1 a 2 a vychladlé těstoviny ohřejte na raclette pánvi.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF