Pumpkin Pie
Pumpkin Pieje skutečnou americkou klasikou. Na podzim a zejména na Halloween si ho nemůžeme nechat ujít! Dnes vám proto nabízíme jednoduchý recept na lahodný a krémový dýňový koláč, jako vystřižený z kuchařky. Nezaměňovat s dýňovým koláčem, na který máme jiný recept.
Ingredience
Počet porcí
| 250 g mouky | |
| 1lžička prášku do pečiva | |
| 75 g hnědého cukru | |
| 100 g másla | |
| 1 vejce | |
| 1/2 citronu | |
| 1špetka soli |
Náplň
| 600 g dýně Hokkaido | |
| 4 vejce | |
| 20 g čerstvého zázvoru | |
| 1špetka muškátového oříšku | |
| 1špetka hřebíčku | |
| 1lžička skořice | |
| 1lžíce javorového sirupu | |
| 200 ml smetany | |
| 100 ml vody | |
| 50 g hnědého cukru |
Nástroje
| Forma na tartaletky | |
| Kuchyňský robot volitelně | |
| nebo ruční mixér |
Nutriční informace
284
Kalorie
34 g
Sacharidy
14 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Odšťavněte citron a nastrouhejte kůru. Obě těsta smíchejte se studeným máslem, moukou, práškem do pečiva, cukrem a vejcem, až vznikne hladké kulaté těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
Označit jako dokončené
2.
Příprava náplně
Rozkrojte dýni na polovinu a odstraňte semínka. Nakrájejte ji na kostičky a vařte ve vodě asi 15 minut doměkka. Vodu slijte a kousky dýně rozmačkejte. Přidejte smetanu, cukr, javorový sirup, skořici, zázvor, hřebíček a vejce a vymíchejte do krémové konzistence.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.
Pečení Pumpkin Pie
Těsto opět promícháme a rozválíme do formy na koláč tak, aby těsto pokrylo i okraje formy. Těsto vložte do formy, lehce ho přitlačte a několikrát propíchněte vidličkou. Na těsto nalijte náplň a pečte 1 hodinu.
Označit jako dokončené
Poznámky
Trocha skořicového krému je skvělým doplňkem dýňového koláče.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.