Připálený baskický cheesecake

Recept na pečený baskický tvarohový koláč: Tady je návod, jak na to!

Už jste slyšeli o páleném baskickém tvarohovém koláči? Od té doby, co jsme ji ochutnali, se této pochoutky nemůžeme nabažit. Tento rustikální, ale přesto božský dezert si získal srdce a chuťové pohárky gurmánů po celém světě. Svým jedinečným vzhledem a neodolatelnou chutí je důkazem kulinářských dovedností Basků a jejich lásky k jednoduchosti, tradici a inovacím. Jak název napovídá, koláč se peče nahoře “do spálena” To mu dodává zvláštní vůni. Pod tmavým povrchem se skrývá nepopsatelně jemná a krémová textura, která přesvědčí i vás. Ukážeme vám náš oblíbený recept. Mimochodem, podává se s lahodnou čokoládovou polevou, která dodává dortu jedinečný nádech. Jdeme do toho?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
600 g smetanového sýra
4 vejce
300 ml smetany
50 g mouky typ 405
1lžíce vanilkového aroma
1špetka soli
1 čokoládová poleva
Pomůcky
Forma na pečení průměr 22 cm

Nutriční informace

311 Kalorie
25 g Sacharidy
21 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
2.

Příprava tvarohového koláče

V kuchyňském robotu nebo ručním mixérem při nízkých otáčkách rozmixujte smetanový sýr a cukr dohladka. Přidejte vejce jedno po druhém a míchejte vysokou rychlostí, dokud se dobře nespojí. Postupně přidávejte vanilkové aroma, sůl a smetanu při nízkých otáčkách. Nakonec do těsta prosejte mouku.
Označit jako dokončené
3.

Pečte!

Formu na pečení vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte 50 minut. Pokud chcete mít krémovější strukturu, pečte koláč 35 minut při 240 °C. Po upečení nechte cheesecake vychladnout a podávejte s čokoládovou polevou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF