Pošírované vejce – jak na to
Vajíčko je pravděpodobně králem klasických vaječných jídel. Už jste mistry míchaných, snídaňových a smažených vajec? Potom tu najdete návod, jak si v krátkém čase osvojit pošírování vajíček. Trik spočívá v použití skutečně čerstvých vajec a v přidání trochy bílého octa do vody. To podporuje koagulaci vaječného bílku, což ulehčí vaření. Takže: Vyzkoušejte to a připravte si na nejbližší snídani vajíčka. V kombinaci s lahodnými vajíčky benedikt nebo s avokádem a sladkými bramborovými vaflemi tato malá jídla opravdu udělají dojem, slibujeme! Tip: Jestli chcete mít jistotu, můžete syrové rozbité vejce zabalit do potravinové fólie, zavázat nahoře a potom ho uvařit ve vodě.
Ingredience
Počet porcí
1 vejce | |
1PL bílého vinného octa |
Nutriční informace
66
kalorie
1 g
sacharidy
1 g
tuky
5 g
bílkoviny
Postup
1.
Ohřejte vodu
Nalejte vodu do mělké pánve a a přiveďte ji k varu, potom snižte teplotu, aby voda vřela. Optimální teplota na vaření vajec je 70 až 80 °C.
Označit jako dokončené
2.
Připravte vejce
Vajíčko rozbijeme do malého šálku nebo misky.
Označit jako dokončené
3.
Uvařte vejce
Pomocí dřevěné lžíce nebo metličky vytvořte v hrnci vír. Opatrně dejte vejce do středu víru a přestaňte míchat. Potom vařte asi 4 minuty a vejce opatrně sceďte z vody na kuchyňský papír.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.