Pošírované vejce – jak na to
Vajíčko je pravděpodobně králem klasických vaječných jídel. Už jste mistry míchaných, snídaňových a smažených vajec? Potom tu najdete návod, jak si v krátkém čase osvojit pošírování vajíček. Trik spočívá v použití skutečně čerstvých vajec a v přidání trochy bílého octa do vody. To podporuje koagulaci vaječného bílku, což ulehčí vaření. Takže: Vyzkoušejte to a připravte si na nejbližší snídani vajíčka. V kombinaci s lahodnými vajíčky benedikt nebo s avokádem a sladkými bramborovými vaflemi tato malá jídla opravdu udělají dojem, slibujeme! Tip: Jestli chcete mít jistotu, můžete syrové rozbité vejce zabalit do potravinové fólie, zavázat nahoře a potom ho uvařit ve vodě.
Ingredience
Počet porcí
| 1 vejce | |
| 1PL bílého vinného octa | 
Nutriční informace
					66
											kalorie
									
							
					1 g
											sacharidy
									
							
					1 g
											tuky
									
							
					5 g
											bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Ohřejte vodu
Nalejte vodu do mělké pánve a a přiveďte ji k varu, potom snižte teplotu, aby voda vřela. Optimální teplota na vaření vajec je 70 až 80 °C. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Připravte vejce
Vajíčko rozbijeme do malého šálku nebo misky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Uvařte vejce
Pomocí dřevěné lžíce nebo metličky vytvořte v hrnci vír. Opatrně dejte vejce do středu víru a přestaňte míchat. Potom vařte asi 4 minuty a vejce opatrně sceďte z vody na kuchyňský papír.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




