Pomerančový nanuk

Pomerančový nanuk je klasika z dětství. Chcete si ji snadno a rychle připravit doma? Vezměte si formy na nanuky a můžete začít. Mimochodem, věděli jste, že nanuky můžete vyrobit téměř z jakékoli ovocné šťávy? Stačí nalít šťávu do forem, přidat paličky a vše zmrazit. Jednodušší už to opravdu být nemůže. Mimochodem, máme skvělý článek o domácí zmrzlině a o tom, jak ji připravit. Rozhodně si jej přečtěte.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
600 ml pomerančové šťávy 100% šťáva bez dužiny
30 g cukru
2lžičky citronové šťávy
Pomůcky
Formy na nanuky

Nutriční informace

122 Kalorie
28 g Sacharidy
0 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozpusťte cukr

Zahřejte cukr ve 100 ml pomerančové šťávy a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Označit jako dokončené
2.

Příprava zmrzliny

Přidejte zbývající pomerančovou a citronovou šťávu a vše rozdělte do formiček na zmrzlinu. Uložte do chladničky alespoň na 5 hodin, nejlépe přes noc, a pochutnejte si.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud se vám nedaří nanuky z formy vyjmout, zalijte je teplou vodou.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF