Pistáciová zmrzlina ze zmrzlinovače
super snadné
Pistáciová zmrzlina ze zmrzlinovače je jedním z klasických druhů zmrzliny, kterou byste si měli vyrobit sami. Skvělé je, že při vlastní výrobě přesně víte, co obsahuje a co ne. Navrhli jsme recept, ve kterém je pistáciová chuť skutečně výrazná. Vyzkoušejte ji rychle a připadejte si jako ve zmrzlinárně Bella Italia!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
100 g pistácií | |
200 ml smetany | |
200 ml mléka | |
1 žloutek | |
30 g marcipánové směsi | |
80 g cukru |
Pomůcky
Zmrzlinovač | |
Mixér |
Nutriční informace
147
Kalorie
11 g
Sacharidy
10 g
Tuky
3 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Pistácie rozemelte najemno v mixéru, mléko zahřejte v hrnci na mírném ohni, přidejte pistácie a přiveďte k varu. Nechte je 3 hodiny chladnout.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si zmrzlinovou směs
Nakrájejte marcipán na tenké plátky a smíchejte ho najemno s pistáciovým mlékem. Žloutky a cukr ušlehejte zvlášť a poté ušlehejte smetanu do polotuha. Vše přidejte do pistáciové směsi a dobře promíchejte.
Označit jako dokončené
3.
Připravte zmrzlinu
Směs vložte do zmrzlinovače a nechte ji asi 40 minut zmrazit.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá jednomu kopečku zmrzliny.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.