Nakládaná feta
super snadné
Nakládaná feta je hitem léta – zejména při grilování nebo na švédských stolech. Nikdy jste nenakládali fetu? Vyzkoušejte náš recept! Stejně jako u většiny našich receptů nechte volný průchod své kreativitě a obměňujte ingredience podle své chuti. Při nakládání fety máte velkou volnost a můžete si hrát s bylinkami, kořením a chutí, dokud nenajdete svou oblíbenou směs. Jdete do toho?
Ingredience
Počet porcí
200 g sýra feta | |
200 ml olivového oleje | |
2větvičky rozmarýnu | |
2větvičky tymiánu | |
1polévková lžíce zrnek pepře | |
1 stroužek česneku |
Pomůcky
Vzduchotěsný uzavíratelný kelímek |
Nutriční informace
778
Kalorie
11 g
Sacharidy
66 g
Tuky
25 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingredience
Borůvky dobře omyjte a osušte. Nakrájejte je nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osušte fetu a nakrájejte ji na kostičky.
Označit jako dokončené
2.
Naložte fetu
Všechny ingredience nasypte do vzduchotěsné nádoby a dobře promíchejte. Nechte odpočívat alespoň 12 hodin a dobrou chuť!
Označit jako dokončené
Poznámky
Vedle fety můžete přidat také sušená rajčata, olivy, další bylinky a mnoho dalšího. Buďte kreativní!
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.