Nakládaná feta

Nakládaná feta je hitem léta – zejména při grilování nebo na švédských stolech. Nikdy jste nenakládali fetu? Vyzkoušejte náš recept! Stejně jako u většiny našich receptů nechte volný průchod své kreativitě a obměňujte ingredience podle své chuti. Při nakládání fety máte velkou volnost a můžete si hrát s bylinkami, kořením a chutí, dokud nenajdete svou oblíbenou směs. Jdete do toho?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g sýra feta
200 ml olivového oleje
2větvičky rozmarýnu
2větvičky tymiánu
1polévková lžíce zrnek pepře
1 stroužek česneku
Pomůcky
Vzduchotěsný uzavíratelný kelímek

Nutriční informace

778 Kalorie
11 g Sacharidy
66 g Tuky
25 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingredience

Borůvky dobře omyjte a osušte. Nakrájejte je nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osušte fetu a nakrájejte ji na kostičky.
Označit jako dokončené
2.

Naložte fetu

Všechny ingredience nasypte do vzduchotěsné nádoby a dobře promíchejte. Nechte odpočívat alespoň 12 hodin a dobrou chuť!
Označit jako dokončené

Poznámky

Vedle fety můžete přidat také sušená rajčata, olivy, další bylinky a mnoho dalšího. Buďte kreativní!
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF