Krevetové špízy z horkovzdušné fritézy
Houbové špízy z horkovzdušné fritézy jsou v naší fritéze Klarstein VitAir připraveny velmi rychle. Protože díky praktickému rotačnímu špízovači vše jednoduše napíchnete na špíz, vložíte do horkovzdušné fritézy a je hotovo! Tato šikovná pomůcka to udělá za vás. Snadno naložíte až 10 špízů a za pouhých 10 minut budete mít zdravé, vizuálně krásné jídlo bez tuku, které si vaši hosté jistě zamilují. Kromě chutných krevet můžete ke špízům přidat také zelený chřest a koktejlová rajčata, která je ozvláštní. Říkáme tomu: krevetové špízy Tricolore. Spoustu zábavy při výrobě! Tip: Jedna porce odpovídá jednomu špízu.
Ingredience
Počet porcí
15 krevet připravených k vaření | |
4tyčinky zeleného chřestu | |
250 g cherry rajčátek | |
2lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
1 horkovzdušná fritéza s otočným rožněm |
Nutriční informace
43
Kalorie
2 g
Sacharidy
2 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Okurku a rajče omyjte. Krevety osušte a jednou je uprostřed nařízněte. Rajčata rozkrojte na poloviny podle jejich velikosti. Chřest zbavte dřevnatých konců a nakrájejte ho na kousky dlouhé asi 2 cm. V hrnci přiveďte vodu k varu a kousky chřestu blanšírujte 2 minuty.
Označit jako dokončené
2.
Napíchněte špejle
Na každý špíz střídavě navlékněte rajčata, krevety a chřest. Špízy potřete rostlinným olejem a osolte je a opepřete.
Označit jako dokončené
3.
Připravte si špízy
Zavěste špízy do rotátoru, připevněte je k horkovzdušné fritéze VitAir a pečte při 180 °C 10 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.