Hrachový dip

Hráškový dip je jednoduchý a geniální nápad, jak do své kuchyně zařadit veganský dip. Hráškové pyré chutná stejně dobře jako veganská pomazánka, ale je možné ho použít jako dip na chléb, zeleninové tyčinky nebo bramborové placky. Navíc je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu. Barevný hrášková dip je proto skutečně všestranným pomocníkem ve veganské kuchyni. Proč ho nezkusit hned dnes!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g hrášku
70 ml zeleninového vývaru
1 bio citron
1/2svazku máty
1/2svazku petrželky
sůl, pepř podle chuti
Pomůcky
Mixér nebo ruční mixér

Nutriční informace

121 kalorie
15 g sacharidy
1 g tuk
9 g bílkoviny

Postup

1.

Hrách uvaříme

Hrášek vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 2–4 minuty. Zeleninový vývar smíchejte zvlášť a přiveďte jej do varu.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si bylinky

Citron omyjte v horké vodě a nastrouhejte kůru. Vymačkejte šťávu. Petrželkovou nať a mátu omyjte, osušte a nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
3.

Rozmixujte dip

Všechny přísady rozmixujte ručním mixérem nebo ve stolním mixéru, dochuťte solí a pepřem. Vychlaďte a nebo si vychutnejte hned.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF