Horký Aperol
Novým trendem letošní zimy je horký Aperol. Ano, tento zářivě oranžový nápoj potěší nejen v létě. Jen s malými úpravami je jeho teplá a vánočního trhu hodná verze také skutečnou lahůdkou. Ukážeme vám náš oblíbený způsob, jak si vychutnat horký Aperol!
Ingredience
Počet porcí
150 ml Aperol | |
150 ml jablečné šťávy | |
6 pomerančů | |
1láhev suchého bílého vína | |
10 g čerstvého zázvoru | |
6snítek tymiánu | |
6 hvězdiček anýzu |
Nutriční informace
251
Kalorie
29 g
Sacharidy
0 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Pomeranče omyjte v horké vodě, odkrojte 2 plátky a vymačkejte z nich šťávu. Tymián omyjte a osušte. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky.
Označit jako dokončené
2.
Uvařte horký Aperol
Všechny ingredience kromě tymiánu a plátků pomeranče zahřejte v hrnci a nechte 15 minut luhovat, aniž by se nápoj začal vařit.
Označit jako dokončené
3.
Sloužit
Horký Aperol podávejte s tymiánem a plátkem pomeranče.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.