Grilovaný lilek
Grilování lilku je opravdu dobrý způsob, jak do grilování vnést závan čerstvého vzduchu. Správně připravená zelenina chutná neuvěřitelně dobře a na talíři vypadá skvěle jako příloha nebo hlavní aktér. Aby byly ještě chutnější, plátky lilku marinujeme a po grilování je polijeme veganskou jogurtovou omáčkou, semínky granátového jablka a vlašskými ořechy. Kombinace, kterou z hlavy jen tak nedostanete!
Ingredience
Počet porcí
2 lilky | |
50 g semínek granátového jablka | |
2porce veganské jogurtové omáčky | |
2PL olivového oleje | |
1PL citrónové šťávy | |
1 stroužek česneku | |
1PL soli | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Gril Tento recept můžete připravit na jakémkoli typu grilu |
Nutriční informace
272
Kalorie
18 g
Sacharidy
15 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Lilek nechte okapat
Lilek omyjte a nakrájejte na plátky silné přibližně 1,5 cm. Smíchejte je se solí a nechte 15 minut okapat.
Označit jako dokončené
2.
Připravte marinádu
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.
Označit jako dokončené
3.
Lilek marinujte
Lilek opláchněte a osušte. Smíchejte je s marinádou a nechte je v chladničce alespoň 1 hodinu odležet.
Označit jako dokončené
4.
Předehřejte gril
Gril předehřejte na střední přímý žár.
Označit jako dokončené
5.
Lilek ogrilujte
Plátky lilku grilujte asi 3 minuty z každé strany. V polovině pečení otočte o 45-90 °C, abyste dosáhli pěkného grilovacího vzoru.
Označit jako dokončené
6.
Podávejte
Grilované plátky lilku ozdobte veganskou jogurtovou omáčkou, semínky granátového jablka a jádry vlašských ořechů.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.