Domácí strouhanka

Samotná výroba strouhanky je tak jednoduchá, že tomu sami stěží uvěříme. Tento jednoduchý a důmyslný recept je velmi praktický, když máte zbytky chleba nebo rohlíků, ale nechcete je vyhodit. Méně odpadu, méně plýtvání potravinami a skvělá domácí ingredience pro další potahování steaků. Jednoduše skvělé, že? U strouhanky je velmi důležité, aby byl chléb opravdu suchý. Za tímto účelem by se měl sušit na vzduchu po dobu nejméně 2 dnů nebo v sušičce při teplotě 50 °C po dobu nejméně 2 hodin.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
Libovolné množství sušeného chleba nebo housek
Pomůcky
GrandPrix

Nutriční informace

1210 Kalorie
240 g Sacharidy
9 g Tuky
40 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Chléb nebo rohlíky nakrájejte na silnější kousky.
Označit jako dokončené
2.

Výroba strouhanky

Kousky chleba vložte do mísy GrandPrix. Podle toho, jak jemnou strouhanku chcete mít, mixujte 5-15 sekund při rychlosti 9-12. Doporučujeme nejprve vyzkoušet vhodnou hrubost kousek po kousku. Strouhanku skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Označit jako dokončené

Poznámky

S bílým chlebem získáte klasickou strouhanku. Můžete však použít i jakýkoli jiný chléb a připravit speciální strouhanku ze špaldové, celozrnné a mnoha dalších typů mouky. Tip 2: Pokud jde o velikost porce, počítejte s 500 g bílého chleba na jednu porci.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF