Domácí strouhanka
Samotná výroba strouhanky je tak jednoduchá, že tomu sami stěží uvěříme. Tento jednoduchý a důmyslný recept je velmi praktický, když máte zbytky chleba nebo rohlíků, ale nechcete je vyhodit. Méně odpadu, méně plýtvání potravinami a skvělá domácí ingredience pro další potahování steaků. Jednoduše skvělé, že? U strouhanky je velmi důležité, aby byl chléb opravdu suchý. Za tímto účelem by se měl sušit na vzduchu po dobu nejméně 2 dnů nebo v sušičce při teplotě 50 °C po dobu nejméně 2 hodin.
Nutriční informace
1210
Kalorie
240 g
Sacharidy
9 g
Tuky
40 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Chléb nebo rohlíky nakrájejte na silnější kousky.
Označit jako dokončené
2.
Výroba strouhanky
Kousky chleba vložte do mísy GrandPrix. Podle toho, jak jemnou strouhanku chcete mít, mixujte 5-15 sekund při rychlosti 9-12. Doporučujeme nejprve vyzkoušet vhodnou hrubost kousek po kousku. Strouhanku skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Označit jako dokončené
Poznámky
S bílým chlebem získáte klasickou strouhanku. Můžete však použít i jakýkoli jiný chléb a připravit speciální strouhanku ze špaldové, celozrnné a mnoha dalších typů mouky.
Tip 2: Pokud jde o velikost porce, počítejte s 500 g bílého chleba na jednu porci.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.