Domácí čokoládová poleva

Čokoládová poleva z hořké čokolády

Čokoládová poleva je velmi univerzální a chutná. Neměli byste si ji nechat ujít. Velmi rychle se rozmixuje a je skvělým ochucovadlem a sladidlem do dortů – například našeho baskického tvarohového koláče – nebo zmrzliny či ovocného salátu. K čemu nejraději používáte čokoládovou polevu? V každém případě vám ukážeme, jak si ji snadno a rychle připravit doma. Tak pojďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g hořké čokolády
200 ml smetany
20 g másla
2lžíce cukru

Nutriční informace

232 Kalorie
18 g Sacharidy
16 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Smetanu přiveďte k varu. Na mírném ohni v ní rozpusťte čokoládu.
Označit jako dokončené
2.

Čokoládová poleva

Přidejte máslo a cukr. Míchejte, dokud nevznikne lesklá čokoládová směs. Použijte okamžitě.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF
Štítky