Brokolicovo-špenátová polévka
Brokolicovo-špenátová polévka je jednou z našich polévek, když se venku ochladí. A nejen proto, že je tento výtvor neuvěřitelně krémový. Ne, navíc posiluje náš imunitní systém, dodává spoustu energie a díky hlavním zeleným složkám je opravdovým hitem i po stránce barevné. Kromě klasik, jako je rajčatová polévka, bramborová polévka a spol., tato zelená polévková kreace rozhodně dokáže držet krok!
Ingredience
Počet porcí
250 g čerstvého špenátu | |
1 brokolice | |
150 ml zeleninový vývar | |
200 g Crème fraîche | |
2 cibule | |
1PL oleje | |
1špetka muškátový oříšek | |
Sůl a pepř pro chuť |
Pomůcky
Tyčový mixér nebo mixér |
Nutriční informace
449
kalorie
14 g
sacharidy
37 g
tuk
10 g
bílkoviny
Postup
1.
Předpríprava
Brokolici omyjte a nakrájejte ji na malé růžičky. Špenát rovněž omyjte a cibuli nakrájejte nadrobno.
Jeden tip: když brokolici a špenát krátce blanšírujete, získáte zářivé barvy - ještě krásnější než syrové! Poté je krátce zchlaďte ve vodní lázni s kostkami ledu.
Označit jako dokončené
2.
Osmahneme cibuli
Zahřejte pánev s rostlinným olejem a nechte cibuli 4 minuty zesklovitět.
Označit jako dokončené
3.
Uvařte polévku
Přidáme brokolici a špenát, dusíme asi 1 minutu, zalijeme zeleninovým vývarem. Vařte asi 30 minut.
Označit jako dokončené
4.
Mixujeme polévku
Sundejte z plotny a rozmixujte v mixéru nebo ponorným mixérem, dokud nezískáte krémovou polévku. Vmíchejte crème fraîche a znovu přiveďte k varu.
Označit jako dokončené
5.
Vylepšujte
Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a vychutnejte si horké.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výborně se k ní hodí lahodná bageta. Možná domácí?
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.