Borůvkový cheesecake
super snadné
Borůvkový cheesecake? Kdo by odolal? Už se nám sbíhají sliny. Nejraději pečeme chesecake s křupavým těstem. Pak je naplňte vanilkovým krémem a posypte čerstvými a lahodně ovocnými a kyselými borůvkami. Kombinace, která se jednoduše hodí pro každé roční období. Nemyslíte? Další inspiraci na dorty najdete v naší kategorii receptů na dorty.
Ingredience
Počet porcí
160 g mouky | |
50 g cukru | |
1špetka soli | |
90 g másla |
Náplň
1 kg nízkotučného tvarohu | |
200 g zakysané smetany | |
2 vejce | |
1lžička vanilkového aroma nebo balíček vanilkového cukru | |
200 ml rostlinného nebo jiného chuťově neutrálního oleje | |
250 ml mléka |
Na polevu
500 g borůvek | |
1sáček čiré dortové polevy | |
3lžíce cukru |
Pomůcky
Pružinová forma 24 cm |
Nutriční informace
444
Kalorie
42 g
Sacharidy
25 g
Tuky
13 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte základ
Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Smíchejte ji s moukou, cukrem a solí. Vymažte formu na pečení (nebo ji vyložte pečicím papírem) a vyložte dno a okraj těstem do výšky asi 4 cm. Několikrát propíchněte vidličkou a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.
Připravte troubu
Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.
Na náplň
Všechny ingredience na náplň smíchejte dohromady a uhněťte dohladka. Nalijte na těsto a pečte 65 minut. Nechte úplně vychladnout.
Označit jako dokončené
4.
Na polevu
Omyjte borůvky a rozprostřete je na koláč. Z 200 ml vody a cukru připravte polevu podle návodu na obalu, nechte ji krátce vychladnout a rovnoměrně ji rozetřete na borůvky. Chlaďte 30 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Při nákupu dortové polevy zkontrolujte, zda neobsahuje želatinu. Pokud ne, je tento dort vhodný i pro vegetariány.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.