Domácí čokoládová poleva
super snadné
Čokoládová poleva z hořké čokolády
Čokoládová poleva je velmi univerzální a chutná. Neměli byste si ji nechat ujít. Velmi rychle se rozmixuje a je skvělým ochucovadlem a sladidlem do dortů – například našeho baskického tvarohového koláče – nebo zmrzliny či ovocného salátu. K čemu nejraději používáte čokoládovou polevu? V každém případě vám ukážeme, jak si ji snadno a rychle připravit doma. Tak pojďme na to!
Ingredience
Počet porcí
200 g hořké čokolády | |
200 ml smetany | |
20 g másla | |
2lžíce cukru |
Nutriční informace
232
Kalorie
18 g
Sacharidy
16 g
Tuky
2 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Smetanu přiveďte k varu. Na mírném ohni v ní rozpusťte čokoládu.
Označit jako dokončené
2.
Čokoládová poleva
Přidejte máslo a cukr. Míchejte, dokud nevznikne lesklá čokoládová směs. Použijte okamžitě.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.