Veganská čokoládová zmrzlina

Veganská čokoládová zmrzlina ze zmrzlinovače

Veganská čokoládová zmrzlina? Věděli jste, že jeho příprava je velmi jednoduchá? Samozřejmě ji můžete připravit i s alternativou mléka a smetany. Nicméně si myslíme, že tato verze s aquafabou a 70% veganskou čokoládou má opravdu krémovou konzistenci. Aquafaba je voda z cizrny, která se skvěle hodí ke šlehání, podobně jako šlehané bílky. S ní a rozpuštěnou čokoládou nestojí veganskému požitku ze zmrzliny ze zmrzlinovače nic v cestě. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 g aquafaby – veganského vaječného bílku voda z cizrny
100 g veganské hořké čokolády 70% obsah kakaa
30 g moučkového cukru
2lžíce kakaa na pečení
1špetka soli
Pomůcky
Zmrzlinovač

Nutriční informace

350 Kalorie
42 g Sacharidy
16 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rozpusťte 80 g čokolády ve vodní lázni. Zbytek čokolády nasekejte. Akvafabu vyšlehejte se solí do tuha.
Označit jako dokončené
2.

Směs na zmrzlinu promíchejte

Do aquafaby prosejte moučkový cukr a kakao na pečení a vmíchejte do směsi. Čokoládu míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
Označit jako dokončené
3.

Zmrazení zmrzliny

Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 35 minut. Na poslední 2 minuty vmíchejte zbývající čokoládu. Vychutnejte si je ihned nebo je uložte do mrazáku. Před konzumací je nechte přibližně 15 minut rozmrazit.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF