Nakládaná feta
super snadné
Nakládaná feta je hitem léta – zejména při grilování nebo na švédských stolech. Nikdy jste nenakládali fetu? Vyzkoušejte náš recept! Stejně jako u většiny našich receptů nechte volný průchod své kreativitě a obměňujte ingredience podle své chuti. Při nakládání fety máte velkou volnost a můžete si hrát s bylinkami, kořením a chutí, dokud nenajdete svou oblíbenou směs. Jdete do toho?
Ingredience
Počet porcí
| 200 g sýra feta | |
| 200 ml olivového oleje | |
| 2větvičky rozmarýnu | |
| 2větvičky tymiánu | |
| 1polévková lžíce zrnek pepře | |
| 1 stroužek česneku | 
Pomůcky
| Vzduchotěsný uzavíratelný kelímek | 
Nutriční informace
					778
											Kalorie
									
							
					11 g
											Sacharidy
									
							
					66 g
											Tuky
									
							
					25 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava ingredience
Borůvky dobře omyjte a osušte. Nakrájejte je nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osušte fetu a nakrájejte ji na kostičky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Naložte fetu
Všechny ingredience nasypte do vzduchotěsné nádoby a dobře promíchejte. Nechte odpočívat alespoň 12 hodin a dobrou chuť!
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Vedle fety můžete přidat také sušená rajčata, olivy, další bylinky a mnoho dalšího. Buďte kreativní!			
					
				Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




