Zmrzlina s vaječným likérem

Zmrzlina s vaječným koňakem a křupavými kousky čokolády se dostala na vrchol našeho seznamu oblíbených osvěžujících pochoutek. Super krémová zmrzlina s pořádnou dávkou vaječného koňaku skvěle doplňuje hořkosladkou čokoládu. Náš recept je opravdu jednoduchý. Po přípravě zmrzlinové směsi odvede většinu práce zmrzlinovač.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 ml vaječného likéru
150 ml mléka
2 vejce
100 g cukru
200 g šlehačky
100 g hořké čokolády
Pomůcky
Zmrzlinovač Používáme stroj na zmrzlinu s kompresorem

Nutriční informace

307 Kalorie
28 g Sacharidy
17 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava zmrzlinové směsi

Vyšlehejte vejce a cukr. Za stálého míchání přilijte mléko pokojové teploty. Neustále míchejte a nechte vychladnout v ledové lázni.
Označit jako dokončené
2.

Dokončení zmrzlinové směsi

Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do zmrzlinové směsi.
Označit jako dokončené
3.

Zmrazení zmrzliny

Nalijte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a nechte ji 10 minut šlehat, přidejte likér a pokračujte ve šlehání po dobu 30 minut. Čokoládu nasekejte najemno a přidejte ji do zmrzliny během posledních 2 minut. Nalijte do nádoby na zmrzlinu, dejte na 30 minut do mrazáku a poté podávejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF