Ledová káva s malinovým sirupem

Ledová káva s malinovým sirupem – naše letní vychytávka dá vaší ranní kávové rutině letní nádech. Stačí, když očistíte několik malin, dáte je do sklenice a zalijete hotovou kávou a mléčnou pěnou. Množství cukru si přizpůsobte přesně podle vaší chuti. A pokud nemáte rádi zrníčka, jednoduše přeceďte malinové pyré přes velmi jemné sítko. Samozřejmě, kávu si můžete osladit i jinými bobulovitými plody či ovocem. Jednoduše to vyzkoušejte!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 g malin
80 g cukru
300ml plnotučného mléka případně veganské mléko pro baristy
200 ml kávy
6 velkých kostek ledu
Pomůcky
Kávovar volitelný, případně konvice nebo jiný způsob přípravy černé kávy
Napěňovač mléka

Nutriční informace

300 Kalorie
52 g Sacharidy
6 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte sirup

Maliny omyjte a osušte. Dejte je do hrnce s cukrem a vodou. Vařte na mírném ohni přibližně 30 minut. Maliny rozmačkejte vidličkou.
Označit jako dokončené
2.

Připravte ledovou kávu

Uvařte čerstvou kávu a nechte ji mírně vychladnout. Zpěňte mléko.
Označit jako dokončené
3.

Podávejte ledovou kávu

Rozdělte kostky ledu do dvou vysokých sklenic. Do každé sklenice nalijte dvě polévkové lžíce malinového sirupu. Přidejte kávu a dolijte mléčnou pěnou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených surovin a ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF