Veganská vanilková zmrzlina
super snadné
Chcete si vyrobit vlastní veganskou vanilkovou zmrzlinu? Je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Kouzelnými ingrediencemi tohoto receptu jsou kešu oříšky a ovesné mléko. Jednoduše nahrazují kravské mléko a smetanu. Díky nim získáte vanilkovou a krémovou zmrzlinu bez živočišných produktů. Díky zmrzlinovači se veškerá zmrzlina promíchá a zmrazí pěkně rovnoměrně, dostane se do ní vzduch a chutná lépe než zmrzlina z vaší oblíbené zmrzlinárny. Vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
200 g kešu oříšků | |
300 ml ovesného mléka | |
80 g agávového sirupu | |
2 vanilkové lusky |
Pomůcky
Výrobník zmrzliny | |
Mixér |
Nutriční informace
153
Kalorie
12 g
Sacharidy
10 g
Tuky
3 g
Bílkoviny
Postup
1.
Namáčení kešu ořechů
Kešu ořechy namočte na hodinu do horké vody. Scedíme a necháme okapat.
Označit jako dokončené
2.
Připravte zmrzlinovou směs
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Vložte je do mixéru spolu s ostatními přísadami a mixujte při vysokých otáčkách asi 30 sekund.
Označit jako dokončené
3.
Zmrazení zmrzliny
Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 40 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Označit jako dokončené
Poznámky
Podle našeho receptu připravíte přibližně 10 kopečků zmrzliny. Jedna porce se rovná jednomu kopečku.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.