Veganská vanilková zmrzlina

Chcete si vyrobit vlastní veganskou vanilkovou zmrzlinu? Je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Kouzelnými ingrediencemi tohoto receptu jsou kešu oříšky a ovesné mléko. Jednoduše nahrazují kravské mléko a smetanu. Díky nim získáte vanilkovou a krémovou zmrzlinu bez živočišných produktů. Díky zmrzlinovači se veškerá zmrzlina promíchá a zmrazí pěkně rovnoměrně, dostane se do ní vzduch a chutná lépe než zmrzlina z vaší oblíbené zmrzlinárny. Vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g kešu oříšků
300 ml ovesného mléka
80 g agávového sirupu
2 vanilkové lusky
Pomůcky
Výrobník zmrzliny
Mixér

Nutriční informace

153 Kalorie
12 g Sacharidy
10 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Namáčení kešu ořechů

Kešu ořechy namočte na hodinu do horké vody. Scedíme a necháme okapat.
Označit jako dokončené
2.

Připravte zmrzlinovou směs

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Vložte je do mixéru spolu s ostatními přísadami a mixujte při vysokých otáčkách asi 30 sekund.
Označit jako dokončené
3.

Zmrazení zmrzliny

Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 40 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Označit jako dokončené

Poznámky

Podle našeho receptu připravíte přibližně 10 kopečků zmrzliny. Jedna porce se rovná jednomu kopečku.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF