Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte je pro nás v sychravém podzimním dni prostě nepostradatelné. Silné espresso smíchané se sladkým a výrazným dýňovým pyré a dýňovým kořením? Ten, kdo tohle vymyslel, si zaslouží metál. Rádi si děláme dýňové latté s trochou šlehačky a zdobíme ho skořicí a dýňovým kořením.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 dvojité espresso čerstvě uvařené
2lžíce dýňového pyré
1lžička hnědého cukru
250 ml plnotučného mléka nebo veganská alternativa, kterou je možné napěnit
20 g smetany ke šlehání nebo veganská alternativa
2lžičky dýňového koření Pumpkin Pie Spice
1lžička skořice
Pomůcky
Napěňovač mléka

Nutriční informace

304 Kalorie
20 g Sacharidy
20 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Míchání dýňového koření Latte

Smíchejte espresso s dýňovým pyré, hnědým cukrem a 1 lžičkou dýňového koření.
Označit jako dokončené
2.

Pěnění mléka

Napěňte mléko a nalijte ho do vysoké sklenice. Smetanu ušlehejte zvlášť.
Označit jako dokončené
3.

Podávejte

Do mléčné pěny pomalu přidejte směs espressa (nejlepší je nalít ji z boku). Přidejte šlehačku, posypte skořicí a zbylým kořením.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud máte veganskou alternativu mléka, která dobře pění, můžete si snadno připravit veganské Pumpkin Spice Latte!
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF