Frittata z horkovzdušné fritézy
Frittata z horkovzdušné fritézy je naším novým hrdinou v této kategorii: rychlá a snadná snídaně bez větší námahy. Můžete ji připravit opravdu rychle. Stačí vyložit pánev horkovzdušné fritézy pečicím papírem, vložit všechny ingredience a smažit – hotovo! Naše frittata se připravuje se sýrem feta, jarní cibulkou, paprikou a rajčaty. V rychlé snídani si však mohou najít místo i téměř všechny ostatní druhy zeleniny, sýrů nebo bylinek. Nebo svačinka. Mimochodem: frittatu z fritézy Airfryer můžete připravit a vychutnat si ji studenou nebo ji později ohřát! Praktické, že?
Ingredience
Počet porcí
6 vajec | |
1/2 papriky | |
8 koktejlových rajčat | |
1 jarní cibulka | |
50 g sýra feta | |
1/4svazku petrželky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
148
Kalorie
4 g
Sacharidy
10 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Papriky omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibulku omyjte a nakrájejte na plátky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Příprava frittaty
Vyložte pánev pečicím papírem. Rozklepněte do něj vejce. Navrch rozložte papriky, rajčata, jarní cibulku a petrželku. Osolte a opepřete a lehce promíchejte vidličkou. Fetu rozdrobte navrch.
Označit jako dokončené
3.
Smažení frittaty
Zavřete fritézu a smažte při 200 °C asi 20 minut, dokud vejce nezískají pevnou konzistenci a frittata nezíská zlatavou barvu.
Označit jako dokončené